DOBROVOLNICKÉ CENTRUM

Havířská 403, Kutná Hora
tel. 731 598 876, e-mail: ochkhdobrcentrum@outlook.cz
vedoucí centra: Bc. Marie Macková

Dobrovolnické centrum nabízí možnost lidem, kteří chtějí přispět dobrovolnou prací k dobru druhých. Dobrovolníci mohou pracovat v zařízeních sociálních služeb a nemocnicích nebo ve střediscích charity.

Poslání dobrovolnického centra.pdf

NABÍZÍME:

• možnost  dobrovolnictví  v nemocnici  a  domově  důchodců  -  dobrovolníci  docházejí  do  nemocnice  a domova důchodců v Kutné Hoře nebo Čáslavi. Pracují převážně jako společníci seniorů, lidí se zdravotním postižením, dětských pacientů (nemocnice Čáslav) a pacientů na LDN. Jejich úkolem je zpříjemnit a vyplnit těmto lidem volný čas povídáním, čtením, doprovodem na vycházkách apod.
    Dobrovolníci se také podílí na jednorázových kulturních akcích pro tato zařízení.
    Úkolem tohoto dobrovolnického programu je doplnit práci profesionálních zaměstnanců o takové činnosti, které povedou ke zlepšení kvality života pacientů nemocnic a obyvatel domovů důchodců.

• možnost dobrovolnictví v charitě - pomoc při jednorázových akcích, při Tříkrálové sbírce, při sběru bylin, při třídění známek do misijních stanic, třídění oblečení v charitním šatníku apod.

Zájemce o dobrovolnou práci.doc
 OTEVÍRACÍ DOBA   Havířská 403, Kutná Hora
 Dobrovolnické centrum čtvrtek 9,00 - 12,00
možnost tel. kontaktu na:
731 598 876, 731 755 972

pondělí - pátek

8,00 - 17,00
--------------
Je možné stát se dobrovolníkem také v Čáslavi - v nemocnici a domově důchodců.
Více informací získáte v Rodinném centru Kopretina u Bc. Anny Poživilové, tel. 731 598 981.

Poděkování dobrovolníkům

DSC00345Dobrovolnické centrum Oblastní charity uspořádalo za podpory města Kutná Hora 27.4. v krásných prostorách Základní umělecké školy  improvizační představení Kabaret splněných přání.

Herci z divadelní skupiny Improvize hráli podle pokynů z publika a diváci se bavili a žasli, kam a jak je příběh na pódiu zavedl. (Pro ty, kteří na představení byli, připomenutí k fotografii - pozor na plivníka!)

Bylo to jen malé poděkování za všechnu laskavost a ochotu, kterou dobrovolníci přinášejí do Nemocnice Kutná Hora, do Domova Barbora a jinam, ale doufáme, že jim udělalo radost.

Příjem dobrovolníků dočasně pozastaven

P1020180bV současné době je kapacita dobrovolnického centra naplněna. Současné středisko prochází organizační změnou. Po určitou dobu nebudeme přijímat nové dobrovolníky. Informovat Vás budeme na této stránce.