Dobrovolnické centrum o prázdninách

P1020180bDobrovolnické centrum prochází organizačními změnami. Pravidelná provozní doba bude stanovena od září. Případné dotazy na tel. 731 598 876. Děkujeme za pochopení.

Dobrovolnictví nezná hranice

P1020180bV sobotu 15.7.2017 se v konferenčním sále hotelu U Kata uskutečnilo setkání pracovníků dobrovolnického centra Oblastní charity Kutná Hora, dobrovolníků z Kutnohorska, členů Ackermann Gemeinde Mnichov pod vedením Dr. Kateřiny Kovačkové a dalších hostů.
Tématem bylo předání zkušeností z organizace dobrovolnické práce v obou zemích.

1. Sklenářův den se vydařil!

Sklenářův dolík logoKutnohorské neziskovky, které se podílejí na postupné obnově Sklenářova dolíku, uspořádaly na tomto místě v neděli 11.6. Sklenářův den plný aktivit pro děti i dospělé. Počasí nám přálo a děti si šestnáct soutěží včetně jízdy na koni velmi užily :-).

Podívejte se s námi:

Sklenářův den

Plakát Sklenářův den 2V neděli 11.6. se na Vás budeme těšit ve Sklenářově dolíku. Připravujeme pro děti i dospělé spoustu soutěží, aktivit, občerstvení, divadlo...

Poděkování dobrovolníkům

DSC00345Dobrovolnické centrum Oblastní charity uspořádalo za podpory města Kutná Hora 27.4. v krásných prostorách Základní umělecké školy  improvizační představení Kabaret splněných přání.

Herci z divadelní skupiny Improvize hráli podle pokynů z publika a diváci se bavili a žasli, kam a jak je příběh na pódiu zavedl. (Pro ty, kteří na představení byli, připomenutí k fotografii - pozor na plivníka!)

Bylo to jen malé poděkování za všechnu laskavost a ochotu, kterou dobrovolníci přinášejí do Nemocnice Kutná Hora, do Domova Barbora a jinam, ale doufáme, že jim udělalo radost.

Velikonoční přání v kutnohorské nemocnici

20170407_081459Přejeme Vám dobré prožití Velikonoc, aby Vám přinesly trochu radosti a hodně naděje. Stálo na barevných přáníčkách, které vyrobili studenti Církevního gymnázia v Kutné Hoře a studentky Střední školy, obor sociální činnost pro pacienty v nemocnici v Kutné Hoře. Studentky 7. dubna gratulace předaly osobně pacientům. Dvě studentky s pacientkami také malovaly velikonoční obrázky.

Kabaret splněných přání

plakát_IMPROSRDEČNĚ ZVEME.
Rozklikněte nadpis, čtěte více.

Výtěžek Tříkrálové sbírky v našem regionu

TKS-LOGO fin_blue-01Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli do Tříkrálové sbírky 2017 a všem, kteří se podíleli na její organizaci - asistentům v obcích, vedoucím skupin, koledníkům - třem králům, všem, kteří vytvářeli zázemí pro koledníky a všem ostatním pomocníkům, kteří jakkoliv pomohli. Vážíme si Vaší pomoci, díky vám činí výtěžek sbírky úctyhodných 617 294,58 Kč.
Zde naleznete přehled výtěžku za jednotlivé obce:

Výtěžek po obcích 2017 final 1.xlsx

DĚKUJEME VÁM :-).

Přípravy na tříkrálovou sbírku v plném proudu

20161212_105202Tříkrálová sbírka v Kutnohorsko-poděbradském vikariátu proběhne první lednovou sobotu, ale již nyní rozvážíme pokladny, tašky s cukříky a dalšími drobnostmi. Připravujeme zapečetění pokladniček a probíhají krátké operativní porady o tom, co kdo udělá, aby vše dobře fungovalo. Fotografie jsou z předání pokladniček v Poděbradech. Novinkou letošního roku jsou tašky s logem charity a sbírky, které také přispějí k tomu, že praví koledníci budou lépe k poznání.

20161212_10061820161212_100612

Kurz Na blízku nemocným

KurzNejlépe lidem pomůže člověk, který ví jak na to a který je vyrovnaný sám se sebou. Dobrovolnické centrum proto dobrovolníky připravuje a školí. Letos na podzim za podpory grantu Města Kutná Hora a výtěžku tříkrálové sbírky proběhly dva  kurzy Na blízku nemocným. Lektorka Mgr. Eva Bicanová naučíla frekventanty,  jak vést rozhovor u lůžka, jak se orientovat ve svých pocitech a jak pacienta či  seniora nejlépe povzbudit k tomu, aby si zachoval své kompetence. Obou kurzů se celkem zúčastnilo 19 lidí, z  nichž více než polovina byli středoškoláci.