Dobrovolnické centrum o prázdninách

P1020180bDobrovolnické centrum prochází organizačními změnami. Pravidelná provozní doba bude stanovena od září. Případné dotazy na tel. 731 598 876. Děkujeme za pochopení.

Dobrovolnictví nezná hranice

ČNBF logoV sobotu 15.7.2017 se v konferenčním sále hotelu U Kata uskutečnilo setkání pracovníků dobrovolnického centra Oblastní charity Kutná Hora, dobrovolníků z Kutnohorska, členů Ackermann Gemeinde Mnichov pod vedením Dr. Kateřiny Kovačkové a dalších hostů.
Tématem bylo předání zkušeností z organizace dobrovolnické práce v obou zemích.

1. Sklenářův den se vydařil!

Sklenářův dolík logoKutnohorské neziskovky, které se podílejí na postupné obnově Sklenářova dolíku, uspořádaly na tomto místě v neděli 11.6. Sklenářův den plný aktivit pro děti i dospělé. Počasí nám přálo a děti si šestnáct soutěží včetně jízdy na koni velmi užily :-).

Podívejte se s námi:

Sklenářův den

Plakát Sklenářův den 2V neděli 11.6. se na Vás budeme těšit ve Sklenářově dolíku. Připravujeme pro děti i dospělé spoustu soutěží, aktivit, občerstvení, divadlo...

Poděkování dobrovolníkům

DSC00345Dobrovolnické centrum Oblastní charity uspořádalo za podpory města Kutná Hora 27.4. v krásných prostorách Základní umělecké školy  improvizační představení Kabaret splněných přání.

Herci z divadelní skupiny Improvize hráli podle pokynů z publika a diváci se bavili a žasli, kam a jak je příběh na pódiu zavedl. (Pro ty, kteří na představení byli, připomenutí k fotografii - pozor na plivníka!)

Bylo to jen malé poděkování za všechnu laskavost a ochotu, kterou dobrovolníci přinášejí do Nemocnice Kutná Hora, do Domova Barbora a jinam, ale doufáme, že jim udělalo radost.

Velikonoční přání v kutnohorské nemocnici

20170407_081459Přejeme Vám dobré prožití Velikonoc, aby Vám přinesly trochu radosti a hodně naděje. Stálo na barevných přáníčkách, které vyrobili studenti Církevního gymnázia v Kutné Hoře a studentky Střední školy, obor sociální činnost pro pacienty v nemocnici v Kutné Hoře. Studentky 7. dubna gratulace předaly osobně pacientům. Dvě studentky s pacientkami také malovaly velikonoční obrázky.

Kabaret splněných přání

plakát_IMPROSRDEČNĚ ZVEME.
Rozklikněte nadpis, čtěte více.

Výtěžek Tříkrálové sbírky v našem regionu

TKS-LOGO fin_blue-01Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli do Tříkrálové sbírky 2017 a všem, kteří se podíleli na její organizaci - asistentům v obcích, vedoucím skupin, koledníkům - třem králům, všem, kteří vytvářeli zázemí pro koledníky a všem ostatním pomocníkům, kteří jakkoliv pomohli. Vážíme si Vaší pomoci, díky vám činí výtěžek sbírky úctyhodných 617 294,58 Kč.
Zde naleznete přehled výtěžku za jednotlivé obce:

Výtěžek po obcích 2017 final 1.xlsx

DĚKUJEME VÁM :-).

Přípravy na tříkrálovou sbírku v plném proudu

20161212_105202Tříkrálová sbírka v Kutnohorsko-poděbradském vikariátu proběhne první lednovou sobotu, ale již nyní rozvážíme pokladny, tašky s cukříky a dalšími drobnostmi. Připravujeme zapečetění pokladniček a probíhají krátké operativní porady o tom, co kdo udělá, aby vše dobře fungovalo. Fotografie jsou z předání pokladniček v Poděbradech. Novinkou letošního roku jsou tašky s logem charity a sbírky, které také přispějí k tomu, že praví koledníci budou lépe k poznání.

20161212_10061820161212_100612

Kurz Na blízku nemocným

KurzNejlépe lidem pomůže člověk, který ví jak na to a který je vyrovnaný sám se sebou. Dobrovolnické centrum proto dobrovolníky připravuje a školí. Letos na podzim za podpory grantu Města Kutná Hora a výtěžku tříkrálové sbírky proběhly dva  kurzy Na blízku nemocným. Lektorka Mgr. Eva Bicanová naučíla frekventanty,  jak vést rozhovor u lůžka, jak se orientovat ve svých pocitech a jak pacienta či  seniora nejlépe povzbudit k tomu, aby si zachoval své kompetence. Obou kurzů se celkem zúčastnilo 19 lidí, z  nichž více než polovina byli středoškoláci.