Tříkrálová sbírka 2018

TKS_obrazek_plakatekBlíží se Vánoce, závěr roku a s rokem nadcházejícím i Tříkrálová sbírka 2018. Každým rokem se do této akce zapojuje stále víc koledníků, obcí, organizátorů, dárců. Děkujeme všem, kteří nám tak obětavě pomáháte. Sbírka se uskuteční mezi 6. a 14. lednem 2018. Sbírka bude tentokrát využita na podporu aktivit pro rodiny, činnost dobrovolnického centra a přispěje i na nákup automobilů pro naše terénní služby.

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Výsledky Národní potravinové sbírky

Logo Potraviny pomáhajíVe spolupráci s Potravinovou bankou Vysočina jsme se 11. 11. 2017 účastnili Národní potravinové sbírky. V Kutné Hoře sbírka proběhla v Bille, v Čáslavi v Kauflandu. Díky dárcům se vybralo 1 807 kg potravin a drogerie. Děkujeme Vám!

Národní potravinová sbírka

Logo Potraviny pomáhají11. listopadu 2017 se koná v pořadí 5. Národní potravinová sbírka. V Kutné Hoře proběhne v BILLE od 7 do 20 hod. a v Čáslavi v KAUFLANDU od 8 do 20 hod. Svým nákupem můžete v tento den pomoci našim spoluobčanům v nouzi.

Děkujeme předem za Vaši pomoc!

Národní potravinová sbírka - plakát KH, Čáslav.jpg

Dobrovolnické centrum o prázdninách

P1020180bDobrovolnické centrum prochází organizačními změnami. Pravidelná provozní doba bude stanovena od září. Případné dotazy na tel. 731 598 876. Děkujeme za pochopení.

Dobrovolnictví nezná hranice

ČNBF logoV sobotu 15.7.2017 se v konferenčním sále hotelu U Kata uskutečnilo setkání pracovníků dobrovolnického centra Oblastní charity Kutná Hora, dobrovolníků z Kutnohorska, členů Ackermann Gemeinde Mnichov pod vedením Dr. Kateřiny Kovačkové a dalších hostů.
Tématem bylo předání zkušeností z organizace dobrovolnické práce v obou zemích.

1. Sklenářův den se vydařil!

Sklenářův dolík logoKutnohorské neziskovky, které se podílejí na postupné obnově Sklenářova dolíku, uspořádaly na tomto místě v neděli 11.6. Sklenářův den plný aktivit pro děti i dospělé. Počasí nám přálo a děti si šestnáct soutěží včetně jízdy na koni velmi užily :-).

Podívejte se s námi:

Sklenářův den

Plakát Sklenářův den 2V neděli 11.6. se na Vás budeme těšit ve Sklenářově dolíku. Připravujeme pro děti i dospělé spoustu soutěží, aktivit, občerstvení, divadlo...

Poděkování dobrovolníkům

DSC00345Dobrovolnické centrum Oblastní charity uspořádalo za podpory města Kutná Hora 27.4. v krásných prostorách Základní umělecké školy  improvizační představení Kabaret splněných přání.

Herci z divadelní skupiny Improvize hráli podle pokynů z publika a diváci se bavili a žasli, kam a jak je příběh na pódiu zavedl. (Pro ty, kteří na představení byli, připomenutí k fotografii - pozor na plivníka!)

Bylo to jen malé poděkování za všechnu laskavost a ochotu, kterou dobrovolníci přinášejí do Nemocnice Kutná Hora, do Domova Barbora a jinam, ale doufáme, že jim udělalo radost.

Velikonoční přání v kutnohorské nemocnici

20170407_081459Přejeme Vám dobré prožití Velikonoc, aby Vám přinesly trochu radosti a hodně naděje. Stálo na barevných přáníčkách, které vyrobili studenti Církevního gymnázia v Kutné Hoře a studentky Střední školy, obor sociální činnost pro pacienty v nemocnici v Kutné Hoře. Studentky 7. dubna gratulace předaly osobně pacientům. Dvě studentky s pacientkami také malovaly velikonoční obrázky.