Charitní pečovatelská služba - Duhové Atrium

Posláním Charitní pečovatelské služby je podporovat klienta prostřednictvím terénních služeb při zachování, případně prodloužení samostatného způsobu života v domácím prostředí. Tato individuální podpora směřuje k lidem, jejichž životní situace je ztížena nemocí, zdravotním omezením či vysokým věkem. Služba je poskytována převážně obyvatelům Kutné Hory.

CHARITNÍ PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Středisko Duhové Atrium
Trebišovská 611, Kutná Hora
tel. 327 524 028, e-mail:
pecovatelky.charita@kh.cz
vedoucí střediska: Mgr. Slávka Kunášková

Služba byla založena v roce 1994 projektem ,,Týna – pomocnice”. V té době se jednalo o malou úklidovou a pečovatelskou službu, ve které pracovaly mladé dívky. V současné době je pracovní tým složen ze sedmi pracovníků v sociálních službách – pečovatelky a vedoucí střediska – sociální pracovnice. Součástí pracovního týmu jsou externisté a dobrovolníci. Od roku 2007 je služba metodicky upravována dle standardů kvality sociálních služeb.

CO nabízíme:

Poskytované činnosti v rámci pečovatelské služby jsou v souladu s Vyhláškou MPSV ČR č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách , § 6, v rozsahu těchto stanovených úkonů:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
  • poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.

Občanům, kteří se obtížně orientují v dnešním zdravotním a sociálním systému, jsme připraveni bezplatně poradit, případně zprostředkovat další pomoc. Základní poradenství je určeno především pro seniory nebo osoby se zdravotním či jiným handicapem, popř. pro jejich pečující rodinné příslušníky. Jedná se např. o pomoc při vyřizování sociálních dávek a příspěvků, pomoc s žádostmi o umístění do ústavních zařízení apod.

Dále nabízíme fakultativní služby, a to službu sociálního automobilu Klokan, půjčovnu zdravotních a kompenzačních pomůcek, pedikúru, masáže a modeláž nehtů.

Informace pro zájemce o rozvoz stravy

Rozvoz obědů zajišťujeme v pracovní dny od pondělí do pátku. Stravu převážíme v jídlonosičích v termoobalech, které uživatelům zdarma zapůjčíme. Dodavatelem stravy je Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel Kutná Hora - Teplotechna. Jídelníčky jsou k dispozici týden dopředu, na výběr je vždy ze 3 druhů jídla denně. Minimálně 1x týdně je k jídlu přiloženo ovoce či oplatek. Cena oběda je 45,- Kč/1 den. K ceně oběda je připočítána sazba za dovoz jídla ve výši 20,- Kč 1 oběd - celková cena oběda tedy činí 65,- Kč Obědy se platí vždy zpětně za daný měsíc. Celkovou částku v hotovosti vybírá pracovník charitní pečovatelské služby nebo ji uživatel hradí přímo ve středisku Duhové Atrium, popř. převodem z účtu.

Tým charitní pečovatelské služby - kontakty

Vedoucí střediska Duhové Atrium - Bc. Slávka Kunášková 327 524 028, 731 598 874

Hlavní pečovatelka - Vlasta Pešková 327 524 028, 731 598 864

Pracovníci v sociálních službách - řidičky, pečovatelky - 731 598 879

Dana Bundiová, Iva Růžičková, Jana Faltýnová, Miroslava Tomíšková, Monika Valuchová

e-mail: pecovatelky.charita@kh.cz

KDY máme otevřeno:

Pečovatelská služba

pondělí - neděle,
svátky

7,00 - 17,30

Sociální automobil

Pedikúra, manikúra

Masáže

Půjčovna zdravotních pomůcek

KDE nás najdete:

Trebišovská 611, 284 01 Kutná Hora, bývalá mateřská školka Pleas - pod hlavní poštou

Kontakt:
tel. 327 524 028, 731 598 874

Kdo nás podporuje

Charitní pečovatelská služba poskytuje službu díky těmto významným dárcům: MPSV ČR, Město Kutná Hora, Úřad práce Kutná Hora.

Cena za služby

Ceník pečovatelské služby.doc

Ceník půjčovny zdravotních a kompenzačních pomůcek.pdf