Výsledky Národní potravinové sbírky

Logo Potraviny pomáhajíVe spolupráci s Potravinovou bankou Vysočina jsme se 11. 11. 2017 účastnili Národní potravinové sbírky. V Kutné Hoře sbírka proběhla v Bille, v Čáslavi v Kauflandu. Díky dárcům se vybralo 1 807 kg potravin a drogerie. Děkujeme Vám!

Akce  proběhla úspěšně, zaměstnanci obchodů byli vstřícní, dárci byli milí, lidé (až na pár menších výjimek) přijímali sbírku pozitivně. Informační kampaň byla zřejmě lepší než v předchozích letech, mnoho lidí o sbírce vědělo. V Kutné Hoře darovali dárci 826 kg potravin a 44 kg drogistického zboží. Na sbírce se podílelo 16 dobrovolníků. V Čáslavi darovali 882 kg potravin a 55 kg drogistického zboží. Na sbírce se zde podílelo 11 dobrovolníků.Dárci všech věkových kategorií od malých dětí s maminkami až po seniory přicházeli po celý den, aby darovali alespoň maličkost. Přišlo i několik klientů, kteří byli v minulosti sami v těžké situaci a využili potravinové pomoci - nyní se stali drobnými dárci.

Darované potraviny a drogerie pomohou lidem v nouzi přímo v našem regionu. Děkujeme všem dárcům, vstřícným zaměstnancům supermarketů Billa a Kaufland i všem dobrovolníkům za dary a veškerou pomoc!