Výsledky Národní potravinové sbírky

NPS A4 na šířkuV sobotu 10.11.2018 se uskutečnil 6. ročník Národní potravinové sbírky. Dobrovolníci Oblastní charity Kutná Hora přijímali potraviny a drogistické zboží od dárců v obchodním domě Tesco ve Zruči nad Sázavou a ve spolupráci se sdružením SK Barbora také v supermarketu Billa v Kutné Hoře. Celkem darovali štědří dárci 1 097 kg potravin a drogerie, za což jim patří veliký dík. Díky si zaslouží také dobrovolníci a personál obchodních domů. Potravinová pomoc poslouží rodinám i jednotlivcům ve finanční tísni a chudobě, v domácnostech osamělých seniorů, matek - samoživitelek a jejich dětí a dalším osobám v akutní krizi.

Geronto-oblek pro Dobrovolnické centrum

P1020180bVážení naši přátelé a příznivci,

někteří z Vás to již vědí - ostatní vězte, že bychom rádi získali pro Dobrovolnické centrum  geronto-oblek. (Geronto-oblek je oblek simulující tělesné změny, které probíhají ve stáří. Např. neohnete pořádně ruku, špatně vidíte, na nohách závaží, atd. )

Nadace ČEZ je ochotna nás podpořit formou zařazení našeho projektu do aplikace EPP - pomáhej pohybemhttp://www.pomahejpohybem.cz/o-projektu .

Tříkrálová sbírka 2018

TKS_obrazek_plakatekBlíží se Vánoce, závěr roku a s rokem nadcházejícím i Tříkrálová sbírka 2018. Každým rokem se do této akce zapojuje stále víc koledníků, obcí, organizátorů, dárců. Děkujeme všem, kteří nám tak obětavě pomáháte. Sbírka se uskuteční mezi 6. a 14. lednem 2018. Sbírka bude tentokrát využita na podporu aktivit pro rodiny, činnost dobrovolnického centra a přispěje i na nákup automobilů pro naše terénní služby.

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Výsledky Národní potravinové sbírky

Logo Potraviny pomáhajíVe spolupráci s Potravinovou bankou Vysočina jsme se 11. 11. 2017 účastnili Národní potravinové sbírky. V Kutné Hoře sbírka proběhla v Bille, v Čáslavi v Kauflandu. Díky dárcům se vybralo 1 807 kg potravin a drogerie. Děkujeme Vám!

Národní potravinová sbírka

Logo Potraviny pomáhají11. listopadu 2017 se koná v pořadí 5. Národní potravinová sbírka. V Kutné Hoře proběhne v BILLE od 7 do 20 hod. a v Čáslavi v KAUFLANDU od 8 do 20 hod. Svým nákupem můžete v tento den pomoci našim spoluobčanům v nouzi.

Děkujeme předem za Vaši pomoc!

Národní potravinová sbírka - plakát KH, Čáslav.jpg

Dobrovolnické centrum o prázdninách

P1020180bDobrovolnické centrum prochází organizačními změnami. Pravidelná provozní doba bude stanovena od září. Případné dotazy na tel. 731 598 876. Děkujeme za pochopení.

Dobrovolnictví nezná hranice

ČNBF logoV sobotu 15.7.2017 se v konferenčním sále hotelu U Kata uskutečnilo setkání pracovníků dobrovolnického centra Oblastní charity Kutná Hora, dobrovolníků z Kutnohorska, členů Ackermann Gemeinde Mnichov pod vedením Dr. Kateřiny Kovačkové a dalších hostů.
Tématem bylo předání zkušeností z organizace dobrovolnické práce v obou zemích.

1. Sklenářův den se vydařil!

Sklenářův dolík logoKutnohorské neziskovky, které se podílejí na postupné obnově Sklenářova dolíku, uspořádaly na tomto místě v neděli 11.6. Sklenářův den plný aktivit pro děti i dospělé. Počasí nám přálo a děti si šestnáct soutěží včetně jízdy na koni velmi užily :-).

Podívejte se s námi:

Sklenářův den

Plakát Sklenářův den 2V neděli 11.6. se na Vás budeme těšit ve Sklenářově dolíku. Připravujeme pro děti i dospělé spoustu soutěží, aktivit, občerstvení, divadlo...