DOBROVOLNICKÉ CENTRUM

Havířská 403, Kutná Hora
tel. 733 755 972, e-mail: ochkhdobrcentrum@outlook.cz
vedoucí centra: Mgr. Eva Malovcová

Dobrovolnické centrum nabízí možnost lidem, kteří chtějí přispět dobrovolnou prací k dobru druhých. Dobrovolníci mohou pracovat v zařízeních sociálních služeb a nemocnicích nebo ve střediscích charity.

Poslání dobrovolnického centra.pdf

NABÍZÍME:

• možnost  dobrovolnictví  v nemocnici  a  domově  důchodců  -  dobrovolníci  docházejí  do  nemocnice  a domova důchodců v Kutné Hoře nebo Čáslavi. Pracují převážně jako společníci seniorů, lidí se zdravotním postižením, dětských pacientů (nemocnice Čáslav) a pacientů na LDN. Jejich úkolem je zpříjemnit a vyplnit těmto lidem volný čas povídáním, čtením, doprovodem na vycházkách apod.
    Dobrovolníci se také podílí na jednorázových kulturních akcích pro tato zařízení.
    Úkolem tohoto dobrovolnického programu je doplnit práci profesionálních zaměstnanců o takové činnosti, které povedou ke zlepšení kvality života pacientů nemocnic a obyvatel domovů důchodců.

• možnost dobrovolnictví v charitě - pomoc při jednorázových akcích, při Tříkrálové sbírce, při sběru bylin, při třídění známek do misijních stanic, třídění oblečení v charitním šatníku apod.

Dobrovolník - dotazník a osobní údaje.doc
 OTEVÍRACÍ DOBA

Dobrovolnické centrum

možnost tel. kontaktu na:

úterý

pondělí - pátek

10,00 - 12,00

8,00 - 17,00

Kurz Dobrovolníci v sociálních službách

P1020180bDobrovolnické centrum Kutná Hora pořádá v pátek 9.3.2018 akreditovaný kurz Dobrovolníci v sociálních službách. Podrobnosti v přiložené pozvánce s přihláškou:

Pozvánka na kurz Dobrovolníci v sociálních službách, přihláška.docx

Poděkování dobrovolníkům

DSC00345Dobrovolnické centrum Oblastní charity uspořádalo za podpory města Kutná Hora 27.4. v krásných prostorách Základní umělecké školy  improvizační představení Kabaret splněných přání.

Herci z divadelní skupiny Improvize hráli podle pokynů z publika a diváci se bavili a žasli, kam a jak je příběh na pódiu zavedl. (Pro ty, kteří na představení byli, připomenutí k fotografii - pozor na plivníka!)

Bylo to jen malé poděkování za všechnu laskavost a ochotu, kterou dobrovolníci přinášejí do Nemocnice Kutná Hora, do Domova Barbora a jinam, ale doufáme, že jim udělalo radost.

Kabaret splněných přání

plakát_IMPROSRDEČNĚ ZVEME.
Rozklikněte nadpis, čtěte více.

Příjem dobrovolníků dočasně pozastaven

P1020180bV současné době je kapacita dobrovolnického centra naplněna. Současné středisko prochází organizační změnou. Po určitou dobu nebudeme přijímat nové dobrovolníky. Informovat Vás budeme na této stránce.

Kurz Na blízku nemocným

KurzNejlépe lidem pomůže člověk, který ví jak na to a který je vyrovnaný sám se sebou. Dobrovolnické centrum proto dobrovolníky připravuje a školí. Letos na podzim za podpory grantu Města Kutná Hora a výtěžku tříkrálové sbírky proběhly dva  kurzy Na blízku nemocným. Lektorka Mgr. Eva Bicanová naučíla frekventanty,  jak vést rozhovor u lůžka, jak se orientovat ve svých pocitech a jak pacienta či  seniora nejlépe povzbudit k tomu, aby si zachoval své kompetence. Obou kurzů se celkem zúčastnilo 19 lidí, z  nichž více než polovina byli středoškoláci.