Norská supervize opět ve Středisku Na Sioně

P102028217. a 18. prosince jsme opět měli vzácnou příležitost přivítat v našem středisku 4 odborníky z norské organizace Institut aplikované analýzy ve Stavangeru. Po dva dny se intenzivně věnovali 12 dětem s autismem, opožděným vývojem nebo problémovým chováním a jejich rodičům, kterým odpovídali na všechny jejich dotazy.

V pondělí v podvečer proběhla také beseda o řešení problémového chování u dětí s několika klientskými rodinami, kterou vedl dětský psycholog pan Jens Erik Skar. Pracovníci střediska se znovu utvrdili v behaviorálních postupech používaných při práci s dětmi a rodinami,  při kterých dítě prospívá a učí se, když má klidné, důsledné a láskyplné vedení od rodiče. Behaviorální metoda je definována jako přístup, který používá techniky a strategie napomáhající redukovat nevhodné chování a nahrazovat jej alternativním (vhodným) chováním. Souběžně se pracuje na nových dovednostech, aby dítě lépe zvládalo adaptaci ve svém i novém prostředí, sebeobsluhu, komunikaci, učení, hru a sociální vztahy.

Moc děkujeme za děti a jejich rodiče všem, kteří nám různými způsoby přispěli na realizaci této jedinečné akce, mimo jiné také společnosti KHnet.info, z. s., BJP company, s.r.o., NF Velux Včasná pomoc dětem a dalším drobným dárcům.

pracovníci Střediska Na Sioně, Oblastní charita Kutná Hora

Norská supervize 1Norská supervize 2Norská supervize 3