Pobyt pro rodiny rané péče v Herlíkovicích

Letošní pobyt v Herlíkovicích proběhl ve dnech 10. - 13.6. 2019. Počasí nám po celou dobu přálo, a tak jsme si mohli užívat krásnou horskou přírodu.

Všechny aktivity byly zaměřené na indiánské téma. Sešlo se celkem osm klientských rodin, o které se staralo sedm pracovnic Střediska Na Sioně. První den se rodiny seznamovaly během procházky na nedaleké hřiště, kde si děti užily hlavně trampolínu a lanovku.
Následující den přijela paní Zuzana Sýkorová z rané péče v Hradci Králové, která si připravila inspirující přednášku o znakování a vysvětlila rodičům, s čím vším může rozvoj dítěte souviset. Během této přednášky bylo o děti postaráno při bojové hře. Nejvíce je bavilo hledání pokladu na konci cesty.
Odpoledne si děti pohrály v blízkém lesíku v příjemném stínu. Střílely z luku, soutěžily v navíjení lanek na klacík, stavěly domečky z přírodního materiálu.
Po návratu bylo pro rodiče s dětmi připraveno vyrábění lapačů snů, zdobení perníčků ve tvaru teepee a ozdob z peří. Každý večer si své zážitky rodiče s dětmi ukládali do svých zážitkových deníků - leporel.
Rodiče mohli také využít individuální a párové konzultace se zkušenou psychoterapeutkou Daniellou Málkovou.
Předposlední den po dopoledním výletu do Špindlerova Mlýna bylo v plánu opékání buřtů. Z důvodu silného větru jsme raději oheň nedělali, buřty nám opekli v troubě a ochotný pan správce nám tu správnou atmosféru při večeři vytvořil promítáním praskajícího ohně na plátno. S kytarou jsme si potom ještě společně zazpívali v herně.

Velmi oblíbenými se staly každovečerní hrané pohádky, při kterých nám nadšeně pomáhaly zejména starší sourozenci našich klientů. Celé rodiny se rády sešly při společném hraní, zpívání nebo hře s padákem, rodiče pak večer při povídání a společenských hrách.

Všichni byli velmi spokojeni a příště by chtěli opět zařadit do programu jízdy na koních, které se letos nepodařilo zajistit.

pracovnice rané péče Střediska Na Sioně

Pobyt pro rodiny v Herlíkovicích 2019Pobyt pro rodiny v Herlíkovicích 2019 IIPobyt pro rodiny v Herlíkovicích 2019 III