Pobyt rodin v Herlíkovicích

P1020282Rodiny z rané péče si na konci května užily pobyt v Herlíkovicích. Program pro rodiče i děti uprostřed krásné přírody byl opravdu pestrý.

V třetím květnovém týdnu pobylo osm klientských rodin rané péče s pěti poradkyněmi v Krkonoších. Z Horského domova v Herlíkovicích podnikali výlety po blízkém okolí.
Pondělní odpoledne strávili na krásném dětském hřišti ve Strážném, v úterý podnikli výlet na Medvědín v Peci pod Sněžkou a ve středu si užili hezký den na hippoterapii v nedalekém Lánově. Maskoty pobytu byli letos včelí medvídci Čmelda a Brumda.V programu nechyběla ani bojovka s hledáním pokladu, zpívání s kytarou, cvičení, lesní olympiáda a opékání buřtů. Do večerních pohádek se aktivně zapojily děti i jejich rodiče. Z přírodnin nasbíraných v lese si děti spolu s rodiči vyrobili štětce a razítka, kterými kreslili do zážitkových deníků. Během pobytu byla rodičům k dispozici psychoterapeutka paní Bc. Daniella Málková. O konzultace s ní byl velký zájem. Zajímavá byla i přednáška paní Mgr. Marie Kubátové z Obchodní akademie v Jánských Lázních, která mluvila o speciálním vzdělávání. Rodiče si tak mohli vytvořit reálnější představu o budoucnosti svých dětí. Počasí se až na jednu menší bouřku vydařilo, jídlo i ubytování bylo bez chyby, všichni si užili klidné prostředí a nádhernou přírodu. Po vyhodnocení závěrečných dotazníků se ukázalo, že všichni byli spokojeni a příště by chtěli, aby byl pobyt delší.

Cestou na Medvědín IVycházka do Strážného I