Sbírka potravin pro lidi v nouzi v kutnohorském supermarketu Billa
19. dubna 2021 Články

Sbírka potravin pro lidi v nouzi v kutnohorském supermarketu Billa

V sobotu 24. dubna můžete svým nákupem podpořit Sbírku potravin pro lidi v nouzi. Sbírka proběhne v Kutné Hoře v supermarketu Billa od 8.00 do 18.00. Trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží můžete odevzdat za pokladnami zaměstnancům Střediska Racek, které poznáte podle zelené zástěry s logem sbírky.

Darované zboží zůstává k dispozici Oblastní charitě Kutná Hora, která ho dále rozdává lidem v nouzi.

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém můžete pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Pomůžete opuštěným seniorům, matkám i otcům samoživitelům, rodinám v krizi nebo lidem bez domova. Obzvláště v této době Vaši pomoc oceníme, protože díky epidemické situaci přibylo potřebných lidí.

Které potraviny nejvíce pomáhají? Nejvíce pomůžete nákupem základních trvanlivých potravin jako jsou konzervy, dětská výživa, polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže a luštěniny, těstoviny nebo základní a dětská drogerie. Těchto produktů je u nás i v potravinových bankách stále nedostatek.

V podzimním kole Sbírky potravin jste v supermarketu Billa darovali 740 kg potravin. Z toho nám v kutnohorské charitě zůstalo 520 kg, které jsme použili u nás v regionu. V tuto chvíli jsou potraviny ze sbírky rozdány. Máme sice i další zdroje, které nám darují pro lidi v nouzi, tato sbírka je ale největší. Proto již teď děkujeme za to, že svojí účastí pomůžete potřebným lidem.

Sbírka je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a vybranými obchodními řetězci.

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb