Dobrovolnické centrum

Charita_KH_Dobrovol_centrum_logo_kruhoveDOBROVOLNICKÉ CENTRUM

Hledá, připravuje a podporuje dobrovolníky v nemocnicích,
zařízeních sociálních služeb a střediscích charity - více informací ZDE

JAK SE STÁT DOBROVOLNÍKEM   ON-LINE DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE

Kontakt:
Havířská 403, Kutná Hora (vchod z Veselského ul.), tel. 733 755 972,
e-mail: jindriska.vinicka@kh.hk.caritas.cz nebo dobrovolnici@kh.hk.caritas.cz.

Akreditované programy Dobrovolnického centra:

• Akreditovaný program Dobrovolníci v nemocnici (MV-110264-6/OPK-2018).
  •  Akreditovaný program Dobrovolníci v charitě (MV-110264-5/OPK-2018).
  • Můžete se stát naším dobrovolníkem i mimo akreditované programy.
  • Akreditovaný vzdělávací program "Blíž k seniorům" s celostátní působností. (MPSV A2018/0645-SP/PC/VP)
Akreditovaný program Dobrovolníci v nemocnici

Velká část našeho nemocničního projektu se odehrává v kutnohorské nemocnici na oddělení pro dlouhodobě nemocné. Díky zvyšujícímu se počtu nových dobrovolníků jsme nově navázali spolupráci i s oddělením paliativní péče. Naši dobrovolníci mohou sdílet svoje pocity a nové zkušenosti přímo v nemocnici, kdy se formou supervizí seznamují s pravidly práce s klienty.

V loňském roce se nám podařilo obnovit dobrovolnický program v čáslavské nemocnici a dobrovolníci, zpravidla z řad studentů, docházejí za seniory na oddělení LDN a také za dětskými pacienty.

Těší nás aktivní seniorky z Kutné Hory a Uhlířských Janovic, které s železnou pravidelností dvakrát i třikrát v týdnu docházejí za svými klienty.

Akreditovaný program Dobrovolníci v charitě

Naši charitní dobrovolníci pomáhají při organizaci dětských akcí v Rodinném centru Kopretina a v nízkoprahovém zařízení Centrum Domek v Čáslavi nebo v nízkoprahovém zařízení Centra Maják v Kutné Hoře. Dobrovolníci nám pomáhali s oslavami jubilejního 25. výročí založení Oblastní charity v Kutné Hoře. Také se zapojují do velkých celocharitních akcí jako je Tříkrálová sbírka nebo Sbírka potravin.

Dobrovolníkem mimo akreditované programy.

Od loňského roku nově spolupracujeme s Centrem pro integraci cizinců v Kutné Hoře. Naši dobrovolníci doučují děti cizinců český jazyk.

Akreditovaný vzdělávací program "Blíž k seniorům".

Vzdělávací program, který pomáhá lépe pochopit a citlivěji vnímat potřeby starších klientů. Absolventi programu "během okamžiku" zestárnou a na vlastní kůži si vyzkoušejí omezení a neduhy stáří. Speciální geronto-oblek simuluje různá pohybová, sluchová nebo zraková omezení. Celé školení probíhá pod vedením lektorek s dlouholetou praxí v oboru. On-line přihláška pro zájemce o vzdělávací program "Blíž seniorům". Pro více informací kontaktujte vedoucí Dobrovolnického centra jindriska.vinicka@kh.hk.caritas.cz.

logo_narodni asociace dobrovolnictvi          Dobrovolnické centrum je členem
          Národní asociace dobrovolnictví.

Nebráníme se dalším novým myšlenkám a cestám. Pokud máte nápad, kde by bylo třeba dobrovolnické pomoci, neváhejte nás kontaktovat.