V našem Re-use centru Přístav dáváme knihám druhou šanci a plánujeme i knihobudku
12. června 2023 Články

V našem Re-use centru Přístav dáváme knihám druhou šanci a plánujeme i knihobudku

Před měsícem jsme otevřeli v přízemí nově zrekonstruované budovy Centra Přístav Re-use centrum pro knížky. Zájemci si mohou přijít každé pondělí od 10 do 16 hodin vybrat knížku. Jeden kus za deset korun. Je to také nová pracovní příležitost pro klienty Přístavu.

V Centru Přístav, v ulici Jiřího z Poděbrad 289, jsme v polovině května otevřeli Re-use centrum pro knihy. Knihy u nás můžete nakoupit nebo nám je darovat, aby neskončily v zaprášené krabici na půdě nebo ve sběrném dvoře. Otevřeno máme každé pondělí od 10 do 16 hodin. V případě, že se Vám tento čas nehodí, můžete se s námi domluvit na tel. 731 598 861 na jiném termínu. 

Chcete nám knihy přivézt? "Knihy nevykupujeme, ale můžete nám je darovat. Zároveň si vyhrazujeme právu nepřijmout všechny knihy. Důvodem jsou omezené skladovací kapacity a abychom neměli třeba pětkrát Máchův Máj. Knížku si k nám můžete také přijít vybrat. Máme knížky různých žánrů pro děti i dospělé," říká Markéta Machanová, vedoucí centra a dodává, že jednu knížku si pořídíte za deset korun.  S knižním re-use centrem pomáhají uživatelé služeb Centra Přístav. Knihy přijímají, třídí, rovnají do regálů nebo zajišťují prodej. Příjmy z prodeje slouží k zajištění provozu Centra Přístav. "Tím naše plány s knižním re-use centrem nekončí. V plánu máme ještě tzv. knihobudku," dodává Markéta Machanová.

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb