Výlet rodin s dětmi na Letiště Václava Havla Zobrazit fotogalerii
21. srpna 2023 Články

Výlet rodin s dětmi na Letiště Václava Havla

V sobotu 22. července jsme se  s klienty Centra Domek a rodinami z Čáslavi a okolí vydali autobusem do Prahy na Letiště Václava Havla, kde nás čekala dvouhodinová prohlídka exteriérů letiště a záchranné požární stanice.

Exkurze začínala na 2. terminálu letiště - odlety, tak už jen příchodem do vnitřních prostor jsme cítili přítomnost dálek a nervozitu skutečných cestujících. V čase začátku exkurze si celou naší výpravu převzala sympatická průvodkyně, krátce nás seznámila s tím,  co nás čeká a už jsme se procházkou přesouvali do neveřejných prostor letiště a k následnému odbavení přes bezpečnostní kontrolu. Dostali jsme se tak do prostor, kam běžný cestující nemá přístup. Po bezpečnostní kontrole jsme se usadili do vyhlídkového autobusu, který je určen pro návštěvníky a vydali se na prohlídku do části Jih, Sever a Cargo zóny. Zhlédli jsme odbavení letadel před startem i po přistání a navádění letadel na stání. Děti určitě potěšil vizuální kontakt s piloty jednoho ze zaparkovaných letadel, které se chystalo k odletu. Viděli jsme letadla na ranveji, provoz na ploše i jedinečnou záchranou techniku v krátké návštěvě nejmodernější požární stanice v České republice. Zblízka jsme pozorovali vzlety i přistání dopravních letadel. Všem čtyřiceti účastníkům dvě hodiny utekly jak voda a jen co exkurze skončila vydali jsme se do nedaleké restaurace na dobrý oběd. Všechny děti využily i přilehlé dětské hřiště, kde si mohly do odjezdu směr domů pohrát.

"Díky tomuto zajímavému výletu strávili společně čas klienti Centra Domek společně s rodinami z Čáslavi. Výlet se mohl uskutečnit díky poskytnuté dotace z Programu kultura, spolková činnost a cestovní ruch - 2023 města Čáslav. Za tuto podporu velmi děkujeme. A děkujeme také všem účastníkům výletu za hezky strávený čas," říká Radmila Fedora, vedoucí služeb Centra Domek v Čáslavi.

Bc. Radmila Fedora DiS.

vedoucí Centra Domek, sociální pracovník
Tel.: 731 598 983 E-mail: ~8qwZ-541.qy8Z4WHduhY929WkvDRc29g