Benefiční koncert pro charitu pomůže zdravotně znevýhodněným klientům na cestě k samostatnosti
20. listopadu 2023 Články

Benefiční koncert pro charitu pomůže zdravotně znevýhodněným klientům na cestě k samostatnosti

Letošní Benefiční koncert pro charitu se uskuteční v neděli 3. prosince v 18.00 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého v Kutné Hoře. Účinkuje Velký dechový orchestr Kolín se svými velkými i malými sólisty. Výtěžek benefice bude věnován klientům se zdravotním handicapem charitního Centra Přístav a podpoří je v úsilí zůstat doma a neskončit v ústavní péči po odchodu rodičů.

Přípravy na benefiční koncert jsou v plném proudu a my se těšíme na program, který si na benefici pro naši charitu připravil Velký dechový orchestr Kolín. Zajímavostí určitě bude duchovní hudba v podání dechového orchestru. Těšíme se také na verše a zpěv dětských sólistů v doprovodu členů orchestru. Předvánoční atmosféru koncertu opět dokreslí tradiční výstava, tentokráte s názvem „Už andělé nám zvěstují“. Můžete také potěšit své blízké malým dárkem a před koncertem zakoupit výrobky klientů Centra Přístav s vánoční tématikou. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Výtěžek akce přispěje klientům, kteří se v charitním Centru Přístav učí krok po kroku základním činnostem v domácnosti a v péči o sebe – například společně vařit, mýt nádobí, obsluhovat spotřebiče, uklízet, prát či třídit odpad, ale také se zorientovat ve městě nebo jak hospodařit s penězi. „Krůček po krůčku k samostatnosti znamená hodně, třeba to, že naši klienti jednou neskončí v ústavní péči a budou moci žít doma, v prostředí, na které jsou od malička zvyklí,“ říká Markéta Machanová, vedoucí Centra Přístav. Svědčí o tom i nedávná překvapivá prosba jedné z klientek terapeutické dílny: „Markét, vyfoť mě, jak utírám nádobí. Já bych chtěla fotku ukázat doma mamince. Já chci, aby maminka viděla, že to umím a mohla jsem jí doma pomáhat.“

Veřejnost má možnost benefici podpořit dobrovolným vstupným nebo zakoupením sponzorské vstupenky v místě koncertu v hodnotě 500 Kč nebo výrobků klientů centra. „Rádi bychom touto cestou poděkovali členům dechového orchestru, kteří vystoupí bez nároku na honorář,“ říká Robert Otruba, ředitel kutnohorské charity a dodává, že je také vděčný za podporu partnerům koncertu. Benefici podpořili Město Kutná Hora, ČSOB Leasing a.s., KHnet.info a firma Foxconn.

(zdroj: tisková zpráva Oblastní charity Kutná Hora)