29 800 Kč je výtěžek benefičního koncertu amerického sboru Yale Alumni Chorus a královéhradeckého sboru Smetana pro lidi bez domova Zobrazit fotogalerii
10. července 2023 Články

29 800 Kč je výtěžek benefičního koncertu amerického sboru Yale Alumni Chorus a královéhradeckého sboru Smetana pro lidi bez domova

Ve zcela zaplněném chrámu sv. Barbory se v pátek večer 7. července sešli milovníci sborového zpívání. O pestrý hudební program dvouhodinového  benefičního koncertu se postaral sbor absolventů americké univerzity Yale Alumni Chorus spolu se Smíšeným pěveckým sborem Smetana z Hradce Králové. Výtěžek koncertu 29 800 korun byl darován kutnohorské charitě na služby pro lidi bez domova a novou noclehárnu pro ženy.

V programu zazněla díla světových mistrů například Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Antonia Vivaldiho nebo v Americe populárního Johna Ruttera. Hlavním dílem večera byl Otčenáš od Leoše Janáčka. S pěveckými sbory se představili evropští sólisté harfistka Hana Müllerová - Jouzová a tenor Michal Dziedzic. Koncert dirigoval Noah Horn.

Výtěžek benefičního koncertu ve výši 29 800 korun byl darován kutnohorské charitě na práci s lidmi bez domova a novou noclehárnu pro ženy. Děkujeme oběma sborům Yale Alumni Chorus a Smíšenému pěveckému sboru Smetana za úžasný hudební zážitek ve zcela zaplněném gotickém chrámu sv. Barbory a věříme, že si i zpěváci a sólisté užili koncertní atmosféru. Děkujeme také pořadatelům z Classical Movements a těšíme se na další spolupráci.

Děkujeme také zaměstnancům charitního Střediska Atrium, kteří v páteční dopoledne pohostili členy sboru Yale Alumni Chorus na středisku. Ve třech skupinách provedli zpěváky střediskem a představili, jakým způsobem fungují sociální služby pro lidi bez domova. Členové sboru byli velmi zvídaví a kladli velké množství otázek a naši kolegové tak osvěžili znalosti angličtiny. Odměnou bylo několik skladeb zazpívaných přímo lidem bez domova a našim zaměstnancům.

tisková zpráva Oblastní charity Kutná Hora
úvodní foto: Richard Karban

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb