OBČANSKÁ PORADNA Kutná Hora je součástí služeb charitního Střediska Racek

Můžete nám zavolat nebo poslat email nebo poslat dotaz přes on-line formulář. Jsme tu pro Vás na třech kontaktních místech.

Kutná Hora

Trebišovská 611, Kutná Hora

Kontakt:
recepce tel. 733 741 939, tel. 734 823 998, e-mail: pavlina.zahradnikova@kh.hk.caritas.cz

Otevírací doba: každý den
podrobněji ZDE

Zbraslavice

Náměstí 7, Zbraslavice - Obecní úřad
poradna v přízemí vlevo

tel. 734 823 998, e-mail: pavlina.zahradnikova@kh.hk.caritas.cz

Otevírací doba: čtvrtek 8:30 - 11:00
(v odůvodněných případech lze dohodnout i jiný termín)

Zruč nad Sázavou

Mládeže 591, Zruč nad Sázavou

tel. 734 823 998, e-mail: pavlina.zahradnikova@kh.hk.caritas.cz

Otevírací doba: středa 9:00 - 12:00,
pro objednané 13:00 - 15:00
(v odůvodněných případech lze dohodnout i jiný termín)

on-line formulář

milost leto2

NÁHRADNÍ VÝŽIVNÉ

Racek - náhradní výživné KH

milost leto

CHRÁNĚNÝ ÚČET

Racek - chráněný účet KH

nájem

Neprodloužení nájemní smlouvy?

Mám nájem na dobu určitou. Majitel bytu mi řekl, že nájemní smlouvu neprodlouží, ačkoli řádně platím. Jsem sama se třemi dětmi. Co mám dělat?

Jak požádat o příspěvek na péči?

Můj otec je ve starobním důchodu a zhoršil se mu zdravotní stav. Pomáhám mu s domácností a dalšími věcmi. Mám nárok na nějaké sociální dávky?

dluh

Jak na dluhy?

Mám velké dluhy a nezvládám je splácet. Přerůstá mi to přes hlavu. Můžou mě kvůli tomu zavřít?

EU_ESF_OPZ

Z Evropského sociálního fondu - Operačního programu Zaměstnanost byla poskytnuta dotace na realizaci projektu Občanská poradna Kutná Hora, rozšíření služeb na území MAS registrační číslo CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0015816, prioritní osa OPZ: 2 Sociální začleňování a boj s chudobou. Projekt je realizován od 1. 9. 2020 do 31. 8. 2022.

Účelem projektu je poskytování služby odborného sociálního poradenství pro obyvatele žijící na území Místní akční skupiny Lípa pro venkov z.s. v ambulatní formě. Budou zároveň nastaveny i nové formy poskytování služby využitím moderních nástrojů. Projekt tak zajistí službu odborného sociálního poradenství v místech, kde dnes služba chybí. Služba se také dostane k obyvatelům v odlehlejších a dopravně hůže obsloužených místech území MAS Lípa pro venkov z.s.

logo_MAS Lípa pro venkov z.s.

Zpěvačka Lucie Bílá prvním hostem nového podcastu ChariTALK – promluvila i o citlivých tématech
27. září 2022 Charita Česká republika

ChariTALK je název podcastového pořadu, jehož vysílání zahájila Charita Česká republika 27. září, v den, který čeští a moravští biskupové v roce 2008 oficiálně vyhlásili jako Den Charity. Prvním hostem u mikrofonu byla Lucie Bílá – zpěvačka a filantropka, známá svojí dlouholetou a nezištnou charitativní prací.

Druhý ročník Sion Charity Cup se opět vydařil
26. září 2022 STŘEDISKO NA SIONĚ KUTNÁ HORA

Druhý ročník Sion Charity Cup se opět vydařil

Ve čtvrtek 22. září proběhl benefiční turnaj firem v bowlingu s názvem Sion Charity Cup 2022. Organizátorem druhého ročníku této netradiční teambuildingové akce, které se zúčastnili zástupci kutnohorských firem, bylo naše Středisko Na Sioně. Na úspěšné benefici jsme vybrali 40 000 Kč.

Letos poprvé můžete zažít jinak nejen město, ale také Charitu
13. září 2022 Charita Česká republika

Letos poprvé můžete zažít jinak nejen město, ale také Charitu

Do sousedských slavností Zažít město jinak se letos poprvé zapojuje i Charita Česká republika. Na svém stanovišti na Jungmannově náměstí v centru Prahy nabídne v sobotu 17. září kolemjdoucím zajímavý kulturní i volnočasový program a v rámci série odborných přednášek a debat nechá posluchače nahlédnout do širokého spektra svých aktivit, ať už z oblasti sociální a zdravotní, tak i migrační či zahraniční humanitární a rozvojové spolupráce.

Na vinobraní jsme byli letos už potřetí
13. září 2022 STŘEDISKO NA SIONĚ KUTNÁ HORA

Na vinobraní jsme byli letos už potřetí

V sobotu 11. září jsme se zúčastnili vinobraní na Kačině. V našem stánku si děti mohly vyzkoušet různé hračky a atrakce a dospělí se dozvěděli informace o službách, které Středisko Na Sioně poskytuje rodinám dětí se specifickými potřebami.

Děti z Majáku si během Letní školy zkusily pracovat jako televizní štáb
30. srpna 2022 Články

Děti z Majáku si během Letní školy zkusily pracovat jako televizní štáb

V charitním Centru Maják proběhl od 18 do 22.7. již druhý ročník Letní školy. Pro děti bylo připraveno mnoho programů. Jednou z aktivit bylo natočení reklamního videa na vlastní téma. Děti si sami vymyslely scénář a natočily video o Majáku. Letní škola se mohla uskutečnit díky podpoře Školy hodnotového vzdělávání Cyril Mooney.