OBČANSKÁ PORADNA Kutná Hora je součástí služeb charitního Střediska Racek

Můžete nám zavolat nebo poslat email nebo poslat dotaz přes on-line formulář. Jsme tu pro Vás na třech kontaktních místech.

Kutná Hora

Trebišovská 611, Kutná Hora

Kontakt:
recepce tel. 733 741 939, tel. 734 823 998, e-mail: pavlina.zahradnikova@kh.hk.caritas.cz

Otevírací doba: každý den
podrobněji ZDE

Zbraslavice

Náměstí 7, Zbraslavice - Obecní úřad
poradna v přízemí vlevo

tel. 734 823 998, e-mail: pavlina.zahradnikova@kh.hk.caritas.cz

Otevírací doba: čtvrtek 8:30 - 11:00
(v odůvodněných případech lze dohodnout i jiný termín)

Zruč nad Sázavou

Mládeže 591, Zruč nad Sázavou

tel. 734 823 998, e-mail: pavlina.zahradnikova@kh.hk.caritas.cz

Otevírací doba: středa 9:00 - 12:00,
pro objednané 13:00 - 15:00
(v odůvodněných případech lze dohodnout i jiný termín)

on-line formulář

milost leto2

NÁHRADNÍ VÝŽIVNÉ

Racek - náhradní výživné KH

milost leto

CHRÁNĚNÝ ÚČET

Racek - chráněný účet KH

nájem

Neprodloužení nájemní smlouvy?

Mám nájem na dobu určitou. Majitel bytu mi řekl, že nájemní smlouvu neprodlouží, ačkoli řádně platím. Jsem sama se třemi dětmi. Co mám dělat?

Jak požádat o příspěvek na péči?

Můj otec je ve starobním důchodu a zhoršil se mu zdravotní stav. Pomáhám mu s domácností a dalšími věcmi. Mám nárok na nějaké sociální dávky?

dluh

Jak na dluhy?

Mám velké dluhy a nezvládám je splácet. Přerůstá mi to přes hlavu. Můžou mě kvůli tomu zavřít?

EU_ESF_OPZ

Z Evropského sociálního fondu - Operačního programu Zaměstnanost byla poskytnuta dotace na realizaci projektu Občanská poradna Kutná Hora, rozšíření služeb na území MAS registrační číslo CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0015816, prioritní osa OPZ: 2 Sociální začleňování a boj s chudobou. Projekt je realizován od 1. 9. 2020 do 31. 8. 2022.

Účelem projektu je poskytování služby odborného sociálního poradenství pro obyvatele žijící na území Místní akční skupiny Lípa pro venkov z.s. v ambulatní formě. Budou zároveň nastaveny i nové formy poskytování služby využitím moderních nástrojů. Projekt tak zajistí službu odborného sociálního poradenství v místech, kde dnes služba chybí. Služba se také dostane k obyvatelům v odlehlejších a dopravně hůže obsloužených místech území MAS Lípa pro venkov z.s.

logo_MAS Lípa pro venkov z.s.

Koleda v hradecké diecézi vynesla neuvěřitelných 25,8 milionů pro nemocné a potřebné. Děkujeme!
1. února 2023 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Děkujeme všem dárcům za důvěru a podporu dobročinné Tříkrálové sbírky i v této nelehké době. Její celkový výtěžek v královéhradecké diecézi nečekaně překročil rekordních 25,8 milionů korun. Letošní tříkrálová koleda ještě víc ukázala, že patří k tradicím, které lidi stmelují a dokáží je nadchnout pro dobrou věc – společně pomoci těm nepotřebnějším. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionu.

Pomůcky z daru Philip Morris ČR podpoří rozvoj dětí se specifickými potřebami
30. ledna 2023 STŘEDISKO NA SIONĚ KUTNÁ HORA

Pomůcky z daru Philip Morris ČR podpoří rozvoj dětí se specifickými potřebami

Firma Philip Morris ČR věnovala našemu středisku finanční dar ve výši 75 000 Kč na nákup nových pomůcek pro klienty rané péče a sociálně aktivizační služby. Pracovnice Střediska Na Sioně pečlivě vybraly pomůcky z nabídky firmy 3lobit, která se zaměřuje na rozvoj senzomotorických dovedností u dětí se specifickými potřebami. V minulém týdnu pomůcky konečně dorazily do střediska a hned si je vyzkoušeli první klienti.

Tříkrálová sbírka v kutnohorské charitě opět překonala rekord. Darovali jste lidem v nouzi neuvěřitelných 1 227 203 Kč. Děkujeme Vám.
29. ledna 2023 Články

Výtěžek Tříkrálové sbírky Oblastní charity Kutná Hora se i v letošním roce přehoupl přes magickou hranici milionu korun. Děkujeme Vám, protože jste darovali na pomoc lidem v nouzi neuvěřitelných 1 227 203 Kč.

Příběhy z Oblastní charity Kutná Hora zazněly v Klubu pod lampou
23. ledna 2023 Články

Příběhy z Oblastní charity Kutná Hora zazněly v Klubu pod lampou

Chariťáci jsou mistry ve skládání malých kamínků. Je to jejich velký dar, který přijali a umí ho používat ve prospěch druhých. Zaznělo v Klubu pod lampou Křesťanského společenství v Kutné Hoře v pondělí 23. ledna večer.

Energetická krize: Charita zveřejnila alarmující čísla a vydala doporučení vládě
20. ledna 2023 Charita Česká republika

Svoji letošní první tiskovou konferenci, na níž byly zveřejněny výsledky interního šetření zaměřeného na dopady současné energetické krize a inflace na sociální služby a jejich klienty, uspořádala Charita Česká republika v Hotelu Marianeum na pražských Vinohradech. Z průzkumu vyplývá, že během uplynulého roku se rapidně zvýšil počet lidí, kteří ze svých platů nezvládají pokrýt ani základní potřeby, a že v rámci celé Evropy došlo v průměru až ke 40procentnímu nárůstu těch, kteří hledají podporu u poskytovatelů sociálních služeb v charitní síti.