Články

Zpěvačka Lucie Bílá prvním hostem nového podcastu ChariTALK – promluvila i o citlivých tématech
27. září 2022 Charita Česká republika

ChariTALK je název podcastového pořadu, jehož vysílání zahájila Charita Česká republika 27. září, v den, který čeští a moravští biskupové v roce 2008 oficiálně vyhlásili jako Den Charity. Prvním hostem u mikrofonu byla Lucie Bílá – zpěvačka a filantropka, známá svojí dlouholetou a nezištnou charitativní prací.

Druhý ročník Sion Charity Cup se opět vydařil
26. září 2022 STŘEDISKO NA SIONĚ KUTNÁ HORA

Druhý ročník Sion Charity Cup se opět vydařil

Ve čtvrtek 22. září proběhl benefiční turnaj firem v bowlingu s názvem Sion Charity Cup 2022. Organizátorem druhého ročníku této netradiční teambuildingové akce, které se zúčastnili zástupci kutnohorských firem, bylo naše Středisko Na Sioně. Na úspěšné benefici jsme vybrali 40 000 Kč.

Letos poprvé můžete zažít jinak nejen město, ale také Charitu
13. září 2022 Charita Česká republika

Letos poprvé můžete zažít jinak nejen město, ale také Charitu

Do sousedských slavností Zažít město jinak se letos poprvé zapojuje i Charita Česká republika. Na svém stanovišti na Jungmannově náměstí v centru Prahy nabídne v sobotu 17. září kolemjdoucím zajímavý kulturní i volnočasový program a v rámci série odborných přednášek a debat nechá posluchače nahlédnout do širokého spektra svých aktivit, ať už z oblasti sociální a zdravotní, tak i migrační či zahraniční humanitární a rozvojové spolupráce.

Na vinobraní jsme byli letos už potřetí
13. září 2022 STŘEDISKO NA SIONĚ KUTNÁ HORA

Na vinobraní jsme byli letos už potřetí

V sobotu 11. září jsme se zúčastnili vinobraní na Kačině. V našem stánku si děti mohly vyzkoušet různé hračky a atrakce a dospělí se dozvěděli informace o službách, které Středisko Na Sioně poskytuje rodinám dětí se specifickými potřebami.

Děti z Majáku si během Letní školy zkusily pracovat jako televizní štáb
30. srpna 2022 Články

Děti z Majáku si během Letní školy zkusily pracovat jako televizní štáb

V charitním Centru Maják proběhl od 18 do 22.7. již druhý ročník Letní školy. Pro děti bylo připraveno mnoho programů. Jednou z aktivit bylo natočení reklamního videa na vlastní téma. Děti si sami vymyslely scénář a natočily video o Majáku. Letní škola se mohla uskutečnit díky podpoře Školy hodnotového vzdělávání Cyril Mooney.