Asistovaný kontakt

RacekStředisko Racek nabízí nově rodičům službu asistovaného kontaktu. Více informací v přiloženém letáku:

Racek - asistovaný kontakt.pdf

Příměstský tábor Letní relax

P1020192f_1Centrum Domek pořádá v červenci letní příměstský tábor.

Program příměstského tábora Letní relax.pdf

Akce pošli kačku se vydařila

Pošli kačku463 kačenek zvládlo dobrodružnou plavbu na Vrchlici :-):

Pošli kačku FB

Akce Pošli kačku

Jarní setkání pro seniory

Jarní setkání pro seniory a zdravotně znevýhodněné občany pořádáme v úterý 7. května od 15 hod. v Trebišovské 611, Kutná Hora. Jste srdečně zváni ♥.

Setkání - Husovy stopy.pdf

Jarní setkání rodin z rané péče

P1020282Středisko Na Sioně pořádá pro klientské rodiny rané péče jarní setkání ve čtvrtek 16. 5. od 14 do 17 hod.
Pozvanka kveten 2019.pdf

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Zpráva o činnosti Adopce na dálku

Víte, co zaujalo nového prezidenta hradecké Diecézní charity, když poprvé vstoupil do kanceláře Adopce na dálku®? Kolika indickým dětem loni tento projekt pomohl? Kam putovala část peněz z Tříkrálové sbírky? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalších zajímavostí najdete ve Zprávě o činnosti za rok 2018.

Pošlete kačku na dobrou věc. Kachny půjdou příkladem, vlétnou do toho z mostu rovnou po hlavě

Kačenky 2Závod plastových kachniček po říčce Vrchlici, který chystá charitní Středisko Na Sioně pod názvem Pošli kačku, nebude pouze rozmarem pro jedno dubnové odpoledne. Středisko, jež je součástí Oblastní charity Kutná Hora, chce zábavnou benefiční akcí získat část prostředků na nákup nového automobilu pro své pracovnice.

Velikonoční výstava

P1020181bStředisko A+D zve na tradiční Velikonoční výstavu - tentokrát do charitního obchůdku v Puškinské ul. 206. Od 15. do 17.4.2019, otevřeno denně 9 - 16 hod.

Velikonoční výstava.jpg

Charitní domácí péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce

Diecézní charita Hradec Králové a její regionální Charity se také připojují k prohlášení Charity ČR, Asociace domácí péče a České asociace sester, které požaduje spravedlivé ohodnocení zdravotních sester v domácí péči ze strany zdravotních pojišťoven. Naše sestry jsou ve stávkové pohotovosti od loňského srpna a v tomto týdnu si rovněž připnou červenou mašli, která symbolizuje svázanost s lidmi, o něž pečují, ale i to, že mají při své často velmi náročné a obětavé práci svázané ruce.