V Čáslavi i Kutné Hoře o víkendu proběhly Svatomartinské průvody

V neděli prošli Čáslaví a Kutnou Horou lampiónové průvody
i se sv. Martinem. V Čáslavi se průvod konal již potřinácté
a trasa vedla z Kostelního náměstí na náměstí Jana Žižky
z Trocnova. V Kutné Hoře jsme ho pořádali ve spolupráci s kutnohorskou farností. Oba průvody se velmi vydařily a zejména děti si je velmi užily. Podívejte se na fotogalerie a články z regionálních médií:

Svatý Martin dorazil také do Čáslavi - Svoboda.info

Svatomartinský průvod prošel také Čáslavi - Kutnohorský deník

Krásná akce, milý dar

V sobotu 10.11. pokřtila své CD Šansony sopranistka Jana Veberová. Kmotrou CD se stala Kristýnka Linhartová, jejíž příběh s dobrým koncem si pozvaní hosté mohli vyslechnout. Středisko Na Sioně děkuje Jiřímu Linhartovi za jeho dar - úžasných 25 000 Kč na norskou supervizi terapeutů pro děti s poruchami autistického spektra.

Jana Veberová pokřtila své CD Šansony, slavnost měla i další, velmi emotivní rozměr

Výsledky Národní potravinové sbírky

NPS A4 na šířkuV sobotu 10.11.2018 se uskutečnil 6. ročník Národní potravinové sbírky. Dobrovolníci Oblastní charity Kutná Hora přijímali potraviny a drogistické zboží od dárců v obchodním domě Tesco ve Zruči nad Sázavou a ve spolupráci se sdružením SK Barbora také v supermarketu Billa v Kutné Hoře. Celkem darovali štědří dárci 1 097 kg potravin a drogerie, za což jim patří veliký dík. Díky si zaslouží také dobrovolníci a personál obchodních domů. Potravinová pomoc poslouží rodinám i jednotlivcům ve finanční tísni a chudobě, v domácnostech osamělých seniorů, matek - samoživitelek a jejich dětí a dalším osobám v akutní krizi.

Národní potravinová sbírka na Kutnohorsku

NPS A4 na šířkuV sobotu 10.11. proběhne na mnoha místech České republiky Národní potravinová sbírka. Na Kutnohorsku budou moci nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogerii lidé v Kutné Hoře v supermarketu BILLA a ve Zruči nad Sázavou v supermarketu TESCO, a sice v době od 8 do 18 hodin.

Děkujeme předem všem vám, kteří se rozhodnete pro podporu našich spoluobčanů v nouzi.

Více informací najdete na: Národní potravinová sbírka

Pozvánka na další podzimní setkání

Podzim šablona IIZveme seniory a zdravotně znevýhodněné občany na další podzimní setkání 8.11. od 15 hod. do našeho střediska v Trebišovské 611. Tentokrát na vás čeká vyprávění o Karlu IV. Těšíme se na Vás!

Povídání o Karlu IV..pdf

Svatomartinský lampiónový průvod v Kutné Hoře

Na tradiční Svatomartinský průvod s lampióny se můžete v Kutné Hoře těšit v neděli 11. listopadu. Začátek v 17,00 hod. před arciděkanstvím.

Svatomartinský lampiónový průvod Kutná Hora.pdf

Pozvání na listopadové setkání rodin

P1020282Klientské rodiny z rané péče zveme na listopadové setkání, které se uskuteční v úterý 6.11. od 14,00 hod. Je pro vás připravený zajímavý program, můžeme se sdílet a společně tvořit. Těšíme se na Vás :-).

Pozvánka na listopadové setkání rodin rané péče.pdf

Setkání se uskuteční v rámci celostátní akce Týden rané péče

Týden rané péče - logo

Sociálně terapeutická dílna bude mít 18.10. zavřeno

P1020181bStředisko A+D oznamuje, že sociálně terapeutická dílna v Puškinské ul. 206 bude mít ve čtvrtek 18.10. zavřeno z důvodu školení zaměstnanců. Děkujeme za pochopení.

PŘISPĚJME DĚTEM S AUTISMEM NA BEHAVIORÁLNÍ TERAPII :-)

Běžíme pro pomoc dětem s postižením

SNS - Běžíme pro pomocTěšíme se, že se s naším týmem zúčastníme Běhu pro republiku, který pořádá kutnohorská farnost v neděli 21.10.2018. Cílem akce je vybrat přes portál Darujme.cz 30 000 Kč na zahraniční supervizi v oblastni behaviorální terapie, která pomáhá dětem s handicapem a jejich rodinám zlepšovat jejich život.

Dárcovská výzva na Darujme.cz:
www.darujme.cz/vyzva/1200629

Více o akci Běh pro republiku: