Děkujeme akademickému malíři Karlu Demelovi za podporu veřejné sbírky pro Ukrajinu
16. března 2022 Články

Děkujeme akademickému malíři Karlu Demelovi za podporu veřejné sbírky pro Ukrajinu

Velmi si vážíme rozhodnutí akademického malíře Karla Demela věnovat výtěžek z prodeje svých grafik do naší veřejné sbírky pro Ukrajinu. 

plakát1 A3-nadaceJe nám velikou ctí, že se akademický malíř Karel Demel rozhodl darovat výtěžek z prodeje 15 grafických listů do naší veřejné sbírky pro Ukrajinu. Grafika bude vystavena v Dačického domě od 18.3. 14.00 – 8.4. 14.00, v těchto dnech se můžete přijít podívat a pokud budete mít o grafiku zájem, personál Vám poskytne podrobnější informace.

Karel Demel odmítá jakýkoliv válečný konflikt, odmítá zabíjení lidí a proto se rozhodl tímto způsobem zapojit a podpořit hlavně matky a děti.

Začíná s prodejní výstavou v Kutné Hoře, kde měl v poslední době dvě úspěšné výstavy ve Spolkovém domě. Výstavní sál Spolkového domu je bohužel plně obsazen. Prostor poskytla Nadace Kutná Hora památka UNESCO, která sídlí v Dačického domě a díky tomuto vstřícnému gestu může být akce realizována.

Tato prodejní výstava v Kutné Hoře není jediná, bude probíhat i v dalších městech, kde Karel Demel vystavoval, např. Kolín, Moravské Budějovice, Praha. Děkuji všem, kteří se na této akci podílejí.

(Zdroj: Martina Müllerová)