Možné scénáře Tříkrálové sbírky 2021
11. listopadu 2020 Články

Možné scénáře Tříkrálové sbírky 2021

Jako každý rok i letos jsou přípravy na Tříkrálovou sbírku v plném proudu. Nevíme, jestli tříkrálová koleda bude znít lednovými ulicemi. Připravujeme možné scénáře s ohledem na epidemiologickou situaci, která se ale nedá dopředu naplánovat. Abychom ochránili naše příznivce i koledníky, připravujeme se na koledu v rouškách, ale i koledu virtuální.

Ve hře jsou v tuto chvíli tři scénáře. Klasická koleda tří králů v období od 1. do 14. ledna je ten nejvíc optimistický scénář, ale nejméně pravděpodobný. Spíše počítáme s koledou, která bude omezena nařízeními tak, abychom neriskovali zdraví koledníků, dobrovolníků, zaměstnanců a našich přispěvatelů. Pilně se také chystáme na virtuální koledu v on-line prostoru.

V čem bude také koleda jiná? „Nechceme Vás ochudit o koledování, ani požehnání, které koledníci do domů přinášejí. Abychom zmírnili finanční propad sbírky, který očekáváme až 80%, rozhodli jsme se za této situace kromě obcí oslovit a zapojit do tříkrálové koledy také firmy z Kutnohorska, Čáslavska i Poděbradska. V těchto oblastech působíme a poskytujeme sociální služby, říká Robert Otruba, ředitel Oblastní charity. „Víme, že situace v letošním roce zkomplikovala život jednotlivcům, rodinám i firmám. Pokud nám i přesto chcete pomoci, můžete se zapojit jako dobrovolníci nebo zaměstnanci firmy. Přivezeme tříkrálovou kasičku přímo k Vám do firmy nebo Vás zapojíme do té virtuální.“ Pro více informací můžete napsat Jindřišce Vinické, koordinátorce Tříkrálové sbírky na e-mail jindriska.vinicka@kh.hk.caritas.cz.

Hlavním záměrem Tříkrálové sbírky 2021 je především vybrat finanční prostředky na automobil pro stále se rozšiřující terénní službu pro lidi bez domova a pro klienty Občanské poradny Každý rok také financujeme ze sbírky činnost Dobrovolnického centra a prorodinné aktivity center Kopretina a Domek v Čáslavi nebo Centra Maják v Kutné Hoře. V Tříkrálové sbírce 2020 jsme vybrali rekordních 865 640 Kč. Za tou krásnou částkou stálo úsilí více než 800 dobrovolníků, malých i velkých koledníků, vedoucích skupin a štědrých dárců.

Zdroj: tisková zpráva Oblastní charity

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb