Neuvěřitelných 1 045 274 Kč je výtěžek Tříkrálové sbírky 2022 v kutnohorské charitě
31. ledna 2022 Články

Neuvěřitelných 1 045 274 Kč je výtěžek Tříkrálové sbírky 2022 v kutnohorské charitě

Výtěžek Tříkrálové sbírky kutnohorské charity se poprvé v historii přehoupl přes milionovou hranici. Na 800 tříkrálových koledníků se v lednu rozešlo do ulic téměř 70 měst a obcí. Zapečetěno bylo 238 pokladniček, z toho 50 jsme jich umístili u ochotných partnerů. 

Výtěžek Tříkrálové sbírky kutnohorské charity se poprvé v historii přehoupl přes milionovou hranici. Darovali jste neuvěřitelných 1 045 274 Kč. Na 800 tříkrálových koledníků se v lednu rozešlo do ulic téměř 70 měst a obcí. Zapečetěno bylo 238 pokladniček, z toho 50 jsme jich umístili u ochotných partnerů. Koledníkům jste darovali do kasiček 1 018 709 Kč. Bezhotovostně jste přispěli částkou 11 563 Kč. Online koleda vynesla částku 15 002 Kč.

„Ještě v listopadu loňského roku jsme nevěděli, zda budou moci tříkráloví koledníci vyjít do ulic. Proto jsme, stejně jako předešlý rok, měli připravenou i variantu statických pokladniček umístěných u partnerů. Všichni jsme doufali, že tentokráte klasická koleda tří králů vyjde“, říká Pavlína Licková, koordinátorka Tříkrálové sbírky v kutnohorské charitě. Nakonec tříkráloví koledníci s nadšením zpívali tříkrálovou koledu, přinesli požehnání do vašich domovů, vzájemně se potěšili milými slovy s těmi, kteří darovali a popřáli si jen to dobré do nového roku.

Setkání koledníků s dárci byla plná emocí. Většina koledníků se vrátila s nadšením z milého přijetí. „Pro dceru to byla velmi milá zkušenost. Děti byly většinou vřele uvítány, lidé se na ně těšili. Kde nebyli doma, nechali peníze na vratech apod. Svědčí to o dlouhodobé tradici, dobré vysvětlovací kampani vzhledem k široké veřejnosti a důvěře lidí v to, jak je s vybranými prostředky nakládáno. A nádherný důkaz, kolik je dobrých lidí všude kolem nás, píše nám maminka malé kolednice. A my děkujeme rodinám, maminkám a tatínkům s předškolními dětmi, velkým koledníkům, těm, kteří koledovali poprvé i našim věrným, kteří koledují už dlouhá léta. Děkujeme skautům, studentům Gymnázia Jiřího Ortena i charitním pracovníkům, kteří se zapojují jako dobrovolníci.

Naši ochotní partneři umístili statické pokladničky ve farnostech, obchodech, firmách nebo na obecních úřadech pro ty, kteří se nemohli potkat s koledníky. Litovali jste, že se v kasičkách neobjevilo tolik korun jako v loňském roce, ale to vůbec nevadí. Počítali jsme s tím, když chodili koledníci. Každá darovaná koruna přispěla dobré věci a my děkujeme za Vaši ochotu a čas.

Tříkrálové koledování je pro letošní rok za námi. Částka 1 045 274 Kč je úžasná a my v tuto chvíli víme, že budeme moci realizovat celý záměr letošní sbírky, říká Robert Otruba, ředitel kutnohorské charity. Díky štědrým dárcům bude moci charita zakoupit automobil pro aktivizační služby pro rodiny s dětmi, pomoci financovat činnost Dobrovolnického centra nebo zprostředkovat pracovní zkušenosti klientům se zdravotním znevýhodněním Centra Přístav. Upřímně děkujeme všem dárcům za jejich velkorysost a štědrost, malým i velkým koledníkům a všem dobrovolníkům za jejich úsilí a velké nasazení. Jsme za to velmi rádi a vážíme si všech dárců a každé koruny vložené do Tříkrálové sbírky dodává Robert Otruba.

zdroj: tisková zpráva Oblastní charity Kutná Hora

FOTOGALERIE TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2022

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb