Oblastní charita Kutná Hora vyhlašuje veřejnou sbírku pro Ukrajinu
8. března 2022 Články

Oblastní charita Kutná Hora vyhlašuje veřejnou sbírku pro Ukrajinu

Oblastní charita Kutná Hora vyhlašuje veřejnou sbírku, která je určena na zajištění humanitární pomoci lidem postiženým válečným konfliktem. Výtěžek sbírky bude sloužit k zajištění základních životních a dalších materiálních potřeb ukrajinských uprchlíků, kteří postupně přicházejí do Kutné Hory a okolních obcí. Součástí je i poskytnutí psychosociální podpory, sociálních služeb a jiných druhů pomoci.

Proč jsme se tak rozhodli? Začali se na nás obracet podnikatelé, místní firmy i jednotlivci, že by rádi přispěli finanční částkou na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny, kteří se v tuto chvíli nacházejí v Kutné Hoře. Protože jsme neměli vhodný účet a veřejnou sbírku pro tento účel, rozhodli jsme se založit zcela novou humanitární veřejnou sbírku, kterou nám dle všech zákonných regulí povolil Středočeský kraj.

Jakým způsobem se můžete zapojit? Veřejná sbírka pro Ukrajinu má číslo účtu 50016-441888359/0800, variabilní symbol: 111. Účet je vedený u České spořitelny a.s., pobočky v Kutné Hoře. Můžete také darovat pomocí QR kódu. Způsobů, jak přispět nebo pomoci je více. Můžete třeba ve prospěch této sbírky uspořádat akci nebo Vám zapečetíme pokladničku do vaší provozovny nebo firmy. Můžete také věnovat část ze vstupného nebo prodeje vašich výrobků. Budeme rádi i za to, že o sbírce budete dále informovat nebo sdílet naše příspěvky na sociálních sítích. Veškeré informace najdete na našich webových stránkách https://kh.charita.cz/podporte-nas/verejna-sbirka-ukrajina/.

Dovolujeme si Vás pozvat na veřejnou dražbu fotografií známého kutnohorského fotografa a kameramana Ondřeje Soukupa, která se uskuteční ve čtvrtek 10. března od 17.00 v prostorách refektáře GASK. Dražba je organizována pro širokou veřejnost a veškerý výtěžek je určen na veřejnou sbírku pro Ukrajinu. Další známou a hojně navštěvovanou událostí je Jarní rovnodennost v sedlecké katedrále. Na jarní paprsek osvětlující oltář se můžete těšit v neděli 20. března od 17.00. Výtěžek rovnodennosti měl původně přispět na činnost charitního Centra Přístav a integraci zdravotně znevýhodněných klientů do pracovního procesu. S ohledem na situaci, která se stala na Ukrajině, jsme se ale rozhodli ho věnovat ve prospěch ukrajinských uprchlíků a dar poputuje také na veřejnou sbírku pro Ukrajinu. Část letošního rekordního výtěžku Tříkrálové sbírky jsme se rovněž rozhodli věnovat na podporu mimořádné situace související s podporou rodin prchajících před válečným konfliktem.

tisková zpráva Oblastní charity Kutná Hora

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb