Postní almužnu posíláme dětem z Adopce na dálku
20. května 2021 Články

Postní almužnu posíláme dětem z Adopce na dálku

Děkujeme farníkům za 13 150 Kč, které Celestine, Ann Mary a Milagreen podpoří v dalším studiu.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem farníkům za postní almužnu. Celkem se za všechny farnosti sešlo krásných 13 150 Kč. (Čáslav 540 Kč, Kutná Hora + Třebonín 6 800 Kč, Kutná Hora Sedlec - 3 290 Kč, Zbraslavice 2 520 Kč) Vaše finanční prostředky použijeme v projektu Adopce na dálku na zaplacení školného, školních pomůcek a dalších potřebných věcí konkrétně třem dětem z oblasti Bangalore v Indii.

Vánoční pozdrav z Belgaum
Šestnáctiletá Celestine studuje devátým rokem na veřejné vysoké škole, je vynikající studentkou. Ve škole pomáhá se studiem ostatním dětem. Ráda by se stala lékařkou. Ann Mary je ve čtvrtém ročníku a je také dobrou studentkou, velmi ráda sportuje. Milagreen je vděčná za podporu, která ji umožňuje studovat. Stejně jako naše děti, zažívají výuku online a do školy chodí jednou za čas s domácími úkoly. Všechny dívky v dopisech děkují za finanční podporu, protože studium by si jinak jejich rodiny nemohly dovolit.

Všechny tři dívky dlouhodobě podporujeme v jejich studiích a pravidelně od nich dostáváme dopisy, ve kterých píší, jak se jim daří ve škole i doma. Dopisy se k nám dostávají za delší čas, ale jsme za tuto zpětnou vazbu velmi rádi. Jak vypadá školní docházka v Indii si můžete přečíst ZDE.

Aktuálně je ale pandemická situace v Indii kritická. Zeptali jsme se proto našich indických partnerů, jak bychom mohli pomoci.

Arcibiskupství v Bangalore zřídilo v uzavřených školách provizorní střediska, kde lékaři a dobrovolníci ošetřují nemocné. Biskupství v Belgaum (kde žijí i naše tři dívky) přispívá chudým lidem na očkování, které je na některých místech zpoplatněno (cca 100 Kč za vakcínu). V obou oblastech naši partneři zajišťují léčbu chudým rodinám s dětmi a pomáhají zásobovat vybrané nemocnice léky, kyslíkovými lahvemi a ochrannými prostředky. Také se podílejí na organizaci pohřbů.

Pokud si to nyní můžete dovolit, prosíme Vás o mimořádný příspěvek na pomoc indickým sirotkům a rodinám v nouzi. Děkujeme!

Více informací o pomoci hradecké Diecézní charity v Indii najdete na webu www.adopce.hk.caritas.cz.

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb