Také letos připravujeme pro naše klienty Vánoční strom splněných přání Zobrazit fotogalerii
15. listopadu 2023 Články

Také letos připravujeme pro naše klienty Vánoční strom splněných přání

Pro velký úspěch jsme se letos rozhodli opět připravit Vánoční strom splněných přání, na kterém si budete moci vybrat přání konkrétního klienta a to mu splnit. Zastavit se pro něj můžete v našem charitním Centru Přístav v ulici Jiřího z Poděbrad 289 od 28. listopadu do 30. listopadu vždy v čase od 9:00 do 16:00.

V loňském roce jsme se rozhodli náš nápad s Vánočním stromem a přáníčky poprvé zkusit. Především z důvodu toho, že počet klientů, o které se staráme, již překročil 100 osob a měli jsme obavu, že zajistit malou drobnost pro každého už nezvládneme. Proto jsme se obrátili na veřejnost, zda by nám lidé byli ochotní pomoct. První den, kdy jsme otevřeli dveře na Přístavu, jsme si večer s kolegyněmi v naprostém úžasu volaly, že lidi si přišli pro téměř 80 přání hned první den. To jsme opravdu nečekali a moc nás to hřálo u srdce. Opravdu všichni do jednoho přinesli krásně zabalená splněná přání. Byli jsme dojatí, když jsme při vánoční besídce klientům dárky předávali. Těm, kteří se nemohli vánoční besídky ze zdravotních důvodů zúčastnit, jsme dárečky osobně dovezli a předali. Kolik radosti a štěstí jim každá splněná drobnost přinesla, můžete vidět na fotografiích z besídky v galerii na našem webu www.kh.charita.cz.

Pomůžete nám i letos? Naši klienti jsou senioři, lidé se zdravotním postižením a duševním onemocněním. Jejich přání nejsou velká, stačí malá drobnost. Rádi Vám poradíme přímo v našem centru. Splněná přáníčka,  nám doneste na to samé místo do středy 6. prosince do 15.00 hodin. Jako každý rok pořádáme pro naše klienty besídku s cukrovím, řízky a bramborovým salátem, nazdobeným stromečkem, pod kterým najdou dárky od vás.

Během akce si také budete moci prohlédnout a zakoupit výrobky s vánoční tématikou z dílen Centra Přístav. Zisk z prodeje použijeme na materiál a provoz dílen Centra Přístav. Nebo se k nám přijďte jen tak podívat a popovídat si. Těšíme se na Vás u Vánočního stromu splněných přání.

(tisková zpráva Oblastní charity Kutná Hora)

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb