Tříkrálovou koledu zpívalo v letošním roce více než 950 malých a velkých koledníků. Přinesli radost a požehnání do našich domovů v 85 městech a obcích v celém kutnohorsko-poděbradském vikariátu. Do 260 zapečetěných pokladniček dárci darovali 1 338 122 Kč. Bezhotovostně a do online koledy poslali dárci k datu 31. ledna 32 143 Kč.

Tříkráloví koledníci se letos vydali do ulic v sobotu 6. ledna nejen v Kutné Hoře, Čáslavi, Poděbradech a okolních obcích. Výsledek Tříkrálové sbírky je 1 370 265 Kč včetně online koledy a bezhotovostních darů. Do 260 tříkrálových pokladniček v celém Kutnohorsko-poděbradském vikariátu jste darovali  1 338 122 Kč, z toho se jen v Kutné Hoře do 63 pokladniček vybralo 325 306 Kč. Informaci o tom, jak se koledovalo ve vašem městě nebo obci můžete najít na www.kh.charita.cz

„Čísla jsou to krásná a my jsme vděční za takový výsledek,“ raduje se koordinátorka sbírky Pavlína Licková. Finanční prostředky pomohou seniorům a lidem se zdravotním postižením a duševním onemocněním, kterým poskytuje služby naše charitní Centrum Přístav. Pomohou také financovat provozní náklady Dobrovolnického centra.

 „Neméně důležitá jsou setkávání tříkrálových koledníků s lidmi v jejich domovech,“  říká Robert Otruba, ředitel kutnohorské charity, který je vedoucím tříkrálové skupinky již po šestnácté. Vždy ho potěší nadšení dětí zpívajících koledu, radost z dobrého skutku darování a pomoci potřebným lidem. Každý rok se tak potká se svými sousedy a popřejí si vše dobré do nového roku.

Kutnohorští koledníci, kteří přinášejí lidem požehnání a křídou píší na dveře symbolická písmena K+M+B, mají každý rok zázemí v prostorách Charitní pečovatelské služby. Odměnou za únavu z nachozených kilometrů je pak tříkrálový gulášek a sladké dobroty upečené zaměstnanci kutnohorské charity.

Děkujeme tříkráloví koledníci Vám i vedoucím skupinek! Děkujeme všem, kteří nám pomáháte tuto sbírku realizovat. Děkujeme všem dárcům za štědrost a milá setkání.

tisková zpráva Oblastní charity Kutná Hora

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb