Příběhy z Oblastní charity Kutná Hora zazněly v Klubu pod lampou Zobrazit fotogalerii
23. ledna 2023 Články

Příběhy z Oblastní charity Kutná Hora zazněly v Klubu pod lampou

Chariťáci jsou mistry ve skládání malých kamínků. Je to jejich velký dar, který přijali a umí ho používat ve prospěch druhých. Zaznělo v Klubu pod lampou Křesťanského společenství v Kutné Hoře v pondělí 23. ledna večer.

Co charitní pracovníci vlastně dělají? To jsme si mohli poslechnout v pondělí 23. ledna večer v příbězích z charitního života v Klubu pod lampou Křesťanského společenství Kutná Hora. Příběhy četli Marie Macková, Jan Hornych, Lenka Holcová, Pavlína Zahradníková a autorskými básničkami ze služeb doplnil Jaroslav Kocman. Zákulisí organizace Tříkrálové sbírky přiblížila její dlouholetá koordinátorka Pavlína Licková.  Příběhy doplnily videa a fotografie z každodenní činnosti charitních zaměstnanců. Trefně charitní práci shrnul Robert Otruba, když zopakoval svoje úvodní slovo z výroční zprávy z roku 2017: „Nejsou to velké věci, velké činy. Role charitních pracovníků spočívá v tom, že pomáhají skládat malé kamínky životů lidí, kterým se jejich zeď začala bortit. Chariťáci hledají správný tvar a umístění, kamínky podpírají, aby držely a znovu nevypadly, z kamínků pomáhají vytvářet pevnou základnu. Potom už dítě umí látku do školy a nepropadá, člověk si najde práci, ve které vydrží, další splatí své dluhy a začne znovu "žít", paní s handicapem najde své místo jako dobrovolnice v charitním šatníku a bezdomovec nakonec odejde do azylového domu, začne o sebe dbát, začne pracovat, najde si přátele a lásku.“

„Chariťáci jsou mistry ve skládání malých kamínků. Je to jejich velký dar, který přijali a umí ho používat ve prospěch druhých.,“ děkuje proto všem svým spolupracovníkům Robert Otruba.

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb