9. května 2022 Články

V loňském roce se naše pečovatelky postaraly o šedesát klientů.

Charitní pečovatelská služba vznikla jako samostatné středisko v roce 2018. Služby pro seniory ale poskytujeme již od roku 1994. V roce 2021 se naše pečovatelky starali o 60 klientů v Kutné Hoře a okolí.

Pomáháme seniorům, lidem se zdravotním omezením nebo nemocným tak, aby mohli co nejdéle setrvat ve svém domácím prostředí. Pomáháme při péči o vlastní osobu, při podání nebo přípravě jídla nebo zajištění chodu domácnosti. Dovážíme obědy nebo nabízíme doprovod k lékaři nebo na úřady. Součástí služby je i půjčovna zdravotních a kompenzačních pomůcek a pedikúra. Klienti a jejich rodinní příslušníci mohou využít i sociálního poradenství například v oblasti dávek a příspěvků. Pořádáme také různá aktivizační setkání a volnočasové aktivity, abychom zmírnili dopady sociálního vyloučení na kvalitu života. A samozřejmě nikdy nezapomínáme na narozeniny, jmeniny a životní výročí našich klientů a vždy si najdeme chvilku a přejeme osobně. ????????????. Odměnou jsou nám spokojení klienti ☀️????❤️.
 
A pár z čísel, která musíme sledovat ????:
 
???? 3758 hodin poskytnuté podpory
???? 131 velkých nákupů
???? 737 kg vypraného a vyžehleného prádla
???? 1743 x dovezených obědů
 
 

Charitní pečovatelská služba poskytuje dvě sociální služby:

 
 
Kutna_Hora_logo-new1_color webMěstu Kutná Hora děkujeme za finanční podporu, díky které jsme v roce 2021 mohli zakoupit do půjčovny pomůcek elektrickou polohovací postel, chodítka, odlehčený mechanický vozík a nafukovací antidekubitní matrace.

Mgr. Marcela Mommersová

Specialistka komunikace, fundraising
Tel.: 607 714 535 E-mail: 88EmV-548hzwVbigc8m%C9.43dkmRb~lWlkmb